Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Με υπουργική απόφαση θα ορισθούν τα κριτήρια για την παράλληλη απασχόληση των εργαζομένων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

με τροπολογία δόθηκε παράταση μέχρι τις 15 Μαρτίου στην προθεσμία για υποβολή δήλωσης παράλληλης απασχόλησης στο ΑΠΕ - ΜΠΕ. Στην ίδια τροπολογία ορίζεται πως τα κριτήρια για παράλληλη απασχόληση θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση. 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του συναδέλφου μας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, Κυριάκου Θεοδωρακάκου, όπως αυτό δημοσιεύτηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Παρατείνεται έως τις 15 Μαρτίου, η προθεσμία για την υποβολή της δήλωσης για την παράλληλη απασχόληση όσων εργάζονται στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΓΓΕΕ), την Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση (ΕΡΤ) και το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ).

Η παράταση δίνεται με τροπολογία, την οποία κατέθεσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παπάς, στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών για το "Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης".

Με την ίδια τροπολογία ορίζεται, ότι τα κριτήρια με τα οποία θα δίδεται άδεια για την παράλληλη απασχόληση των δημοσιογράφων και των καλλιτεχνικών ειδικοτήτων που υπηρετούν ήδη στην ΓΓΕΕ, στην ΕΡΤ και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση.

Οι σχετικές άδειες θα χορηγούνται, από το υπηρεσιακό συμβούλιο προκειμένου για τη ΓΓΕΕ, και από τα Διοικητικά Συμβούλια, προκειμένου για το ΑΠΕ-ΜΠΕ και την ΕΡΤ, όπως ορίζει ο πρόσφατα ψηφισμένος νόμος 4339/2015.

Η τροπολογία ρυθμίζει επίσης θέματα των Γραφείων Τύπου Εξωτερικού και προβλέπει ότι γραμματείς Επικοινωνίας Α’ της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης (ΓΓΕΕ) και Επικοινωνίας, θα μπορούν να προΐστανται σε Γραφεία Τύπου και Επικοινωνίας Β’ Τάξης. Επίσης οι υπάλληλοι της ΓΓΕΕ που υπηρετούν σε Γραφεία Τύπου και Επικοινωνίας του εξωτερικού επί τέσσερα έτη, μπορούν να παραμείνουν στη θέση τους μέχρι τις 31 Ιουλίου 2016. Εξαιρούνται από την υποχρεωτική μετάθεσή τους στην Ελλάδα οι δημοσιογράφοι, οι διοικητικοί υπάλληλοι και ειδικοί επιστήμονες της ΓΓΕΕ, οι οποίοι υπηρετούν στο εξωτερικό πάνω από 14 χρόνια και μιλούν κινέζικα και αραβικά
Ακόμη, μειώνεται από επτά σε πέντε ο αριθμός των μελών του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ), ενώ στις αρμοδιότητες που έχει το ΕΚΟΜΕ προστίθεται η καταγραφή, ψηφιοποίηση και αποθήκευση του προγράμματος που εκπέμπουν τα τηλεοπτικά κανάλια.

Κ. Θεοδωρακάκος»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου