Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Συνεδρίασε σήμερα, Δευτέρα (29/2) στις 12:00 το Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με θέματα: α) ασφαλιστικό και β)  δημιουργία οργανωτικής επιτροπής για την προετοιμασία απεργιακών κινητοποιήσεων.

Αποφασίστηκε να υπάρξει ενημέρωση σε όλα τα ΜΜΕ στο χώρο εργασίας, από το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ σχετικά με τα όσα περιλαμβάνει το προς ψήφιση νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό (πιθανή ημερομηνία ψήφισης η 10η Μαρτίου) πριν την έναρξη των απεργιακών κινητοποιήσεων στον κλάδο. 

Οι εκπρόσωποι εργαζομένων κληθήκαμε να ορίσουμε σήμερα ημερομηνία και ώρα (προκειμένου να μη χαθεί περαιτέρω χρόνος) για την επίσκεψη αντιπροσωπείας του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ σε κάθε Μέσο. Πιθανή ημερομηνία σύγκλισης συνέλευσης στο ΑΠΕ – ΜΠΕ είναι η ερχόμενη Πέμπτη (3 Μαρτίου) στις 15:00 ή στις 16:00.  

Την ακριβή ημερομηνία και ώρα θα ορίσει αύριο το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και άμεσα θα σας ενημερώσω.
Όπως θα γνωρίζετε τα δύο “non paper” της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό προς την ΕΣΗΕΑ έχουν απορριφθεί από την Ενωση. 

Οι δημοσιογράφοι ζητάμε αυτόνομο ΕΤΑΠ – ΜΜΕ και τη διατήρηση του αγγελιόσημου με τη σημερινή μορφή, απαραίτητη προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα του ΕΔΟΕΑΠ.

Για τις ακριβείς επιπτώσεις στον κλάδο μας, τα ταμεία μας και τη ζωή μας -αν περάσει αυτό το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό- θα έχετε την ευκαιρία να ενημερωθείτε στη συνέλευση του ΑΠΕ – ΜΠΕ.

*** Επίσης σήμερα, εκπρόσωποι εργαζομένων των Δημόσιων ΜΜΕ συναντήσαμε τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Σταμάτη Νικολόπουλο με θέμα συζήτησης το άρθρο 22 που αφορά την ΚΥΑ. Για το φλέγον θέμα της ΚΥΑ και τον τρόπο δράσης μας θα λάβουμε αποφάσεις στη συνέλευση του ΑΠΕ – ΜΠΕ.


Με φιλικούς χαιρετισμούς

Η Εκπρόσωπος Εργαζομένων στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ του ΑΠΕ – ΜΠΕ


                                                       Ασπασία Βελονάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου