Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

24ωρη και την Τετάρτη 13/2 και συνέλευση στην ΕΣΗΕΑ στις 14.00

Νέα 24ωρη απεργία στα δημόσια ΜΜΕ και συνέλευση στην ΕΣΗΕΑ στις 14.00, αποφάσισαν τα ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ για αύριο Τετάρτη μέχρι τις 6.00 το πρωί της Πέμπτης. Είναι προφανές ότι το ΔΣ δεν έλαβε υπόψη του και πάλι το ψήφισμα των εργαζομένων στο ΑΠΕ. Ωστόσο, είτε διαφωνεί είτε συμφωνεί κανείς με αυτή την απόφαση, είναι σημαντικό να μην υπάρξει απεργοσπασία στο πρακτορείο και να παραστούμε όλοι μαζικά στη συνέλευση για να εκφράσουμε την άποψή μας.
Τα μέλη των ΔΣ έρχονται και παρέρχονται. Αν υπονομεύσουμε την ΕΣΗΕΑ όμως, θα έχουμε καταστρέψει το μόνο εργαλείο που έχουμε, για τους επόμενους μήνες και χρόνια, προκειμένου να κοντράρουμε τις επερχόμενες νέες λαίλαπες (συγχώνευση ΕΔΟΕΑΠ, νέες μειώσεις μισθών κ.λπ.). Είναι ταυτόχρονα σημαντικό να διαφυλάξουμε την ενότητα και την αλληλεγγύη των εργαζομένων στο ΑΜΠΕ, πέρα από τις μόνιμες ή παροδικές διαφωνίες αναφορικά με την ΚΥΑ, την απεργία κ.λπ.  
Η σχετική ανακοίνωση της Ένωσης έχει ως εξής: 

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ συνεχίζουν τον αγώνα για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με νέα 24ωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα από τις 6 το πρωί της Τετάρτης, 13 Φεβρουαρίου 2013 έως τις 6 το πρωί της Πέμπτης, 14 Φεβρουαρίου 2013.
Η απεργία αφορά τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ, τους ΟΤΑ, την ΕΡΤ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη ΓΓΕ-ΓΓΕ, τους Ρ/Σ «ΑΘΗΝΑ 9,84», «ΚΑΝΑΛΙ 1 90,4 FM», «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM», καθώς και τον Τ/Σ «ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ».
Καταγγέλλουμε τους κυβερνητικούς χειρισμούς και τη διαδικασία, που οδήγησαν σ’ αυτήν την ΚΥΑ, η οποία καταργεί κάθε έννοια ΣΣΕ και μειώνει δραματικά τους μισθούς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους, τα ασφαλιστικά τους ταμεία και τη λειτουργία της ενημέρωσης.
Απαιτούμε τη διασφάλιση των ΣΣΕ στα δημόσια ΜΜΕ (ΕΡΤ, ΑΠΕ, ΓΓΕ-ΓΓΕ, δημοτικοί ραδιοσταθμοί και γραφεία τύπου) και την παραμονή στην εργασία τους των «συμβασιούχων» συναδέλφων στην ΕΡΤ, τον «Αθήνα 9,84» και οπουδήποτε αλλού στο δημόσιο τομέα.
Επίσης, καλούμε τους συναδέλφους σε συγκέντρωση-συνέλευση στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος) στις 2 το μεσημέρι για να συζητήσουμε την εξέλιξη του απεργιακού αγώνα και τις περαιτέρω ενέργειές μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου