Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Στάση εργασίας 6.00-12.00 για αύριο Πέμπτη αποφάσισε η ΕΣΗΕΑ

ΜΕ στάση εργασίας 6.00-12.00 το πρωί για αύριο Πέμπτη 14/2 αποφάσισε η ΕΣΗΕΑ να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις. Τις επόμενες ημέρες οι στάσεις εργασίας θα είναι κυλιόμενες και θα εξειδικευτούν σε κάθε μέσο χωριστά, προφανώς και στο ΑΜΠΕ

3 σχόλια:

 1. Θα ήθελα να διευκρινιστεί ότι στη συνέλευση της 12/2 από την οποία προέκυψε το τελευταίο ψήφισμα των εργαζόμενων στο ΑΜΠΕ, δεν συμμετείχαν ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι στο ΑΜΠΕ, (πολύ κακώς ίσως, ωστόσο, προσωπικά δεν κατάλαβα εγκαίρως την αναγκαιότητά της, όπως δεν είχα καταλάβει και την αναγκαιότητα αυτής της Παρασκευής), ούτε καν οι μισοί...Ως εκ τούτου με τις παραπάνω «ομόφωνες» αποφάσεις θεωρώ ότι τάσσονται μόνο όσοι ήταν παρόντες στη συγκεκριμένη συνέλευση, κάτι που καλό θα ήταν να αναφερθεί στη σχετική ανακοίνωση στην πρώτη σελίδα του πρακτορείου...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΕΧΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ...

  ΕΔΩ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ, ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥΣ. ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΕΣΑΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΗ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ-ΠΑΡΟΧΩΝ-ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ "ΟΥΤΟΠΙΑ" ΠΟΥ ΖΕΙΤΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ;!!!
  ΟΧΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ!!! ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ -ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ - ΓΙΑΤΙ ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΖΟΤΑΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΧΑΜΗΛΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ.

  ΛΕΣ... Ο ΣΑΜΑΡΑΣ...;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η «εξαίρεση» που ζητάμε είναι να πληρωνόμαστε με αξιοπρεπείς μισθούς (όχι με 900 ευρώ όταν τα έξοδα-φόροι της οικογένειας είναι 3.000), να έχουμε συλλογική σύμβαση (και να μη στεκόμαστε γονατιστοί ο καθένας μόνος του μπροστά στον εργοδότη), αλλά και να έχουμε ανθρώπινη σύνταξη και περίθαλψη. Ό,τι τυχόν κερδίζει οποιοσδήποτε κλάδος με τους αγώνες του δεν αποτελεί «εξαίρεση» αλλά υπόδειγμα για τους υπόλοιπους κλάδους ώστε τελικά να «εξαιρεθεί» ολόκληρη η κοινωνία από την κόλαση του μνημονίου. Και δεν είναι «η κατάσταση που δεν επιτρέπει την εξαίρεσή τους», όπως λες, αλλά η διαρκής μεταφορά του μόχθου και του πλούτου του ελληνικού λαού στις τσέπες των δανειστών.
   Πράγματι όλοι οι Έλληνες δεν έχουν ίσα δικαιώματα. Παράδειγμα οι εφοπλιστές έδωσαν το 2012 81 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που οι εργαζόμενοι έδωσαν δεκάδες δισ. Ο κ. Μέργος που θέλει τους νέους να παίρνουν κάτω από 500 ευρώ παίρνει τέσσερις-πέντε παχυλούς μισθούς.
   Η Ελλάδα θα ήταν καλύτερη χωρίς την ξύλινη γλώσσα των κουκουλοφόρων οπαδών του μνημονίου και του Σαμαρά...

   Διαγραφή