Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

«Φρένο» στις απεργιακές κινητοποιήσεις μετά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού

Αγαπητοί συνάδελφοι,

κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Μεικτού Συμβουλίου σήμερα (16/11/2015) στην ΕΣΗΕΑ, αποφασίστηκε να μην προχωρήσουμε άμεσα σε απεργιακές κινητοποιήσεις, μετά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα –όπως μας τις μετέφεραν ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, κ. Δημήτρης Κουμπιάς και ο γενικός γραμματέας της, κ. Γιώργος Σαββίδης- πως δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή θέμα κατάργησης του αγγελιοσήμου, αλλά θα κινηθεί πιο μετά, μαζί με το ασφαλιστικό. ΠΟΕΣΥ και ΕΣΗΕΑ καλούν σε επαγρύπνηση το δημοσιογραφικό κόσμο, την ώρα που ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε πως θα ακούσει τις προτάσεις των εκπροσώπων των Ταμείων μας και των συνδικαλιστικών μας οργανώσεων για εξεύρεση ικανής και δίκαιης ρύθμισης.

     Η σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ αναφέρει:
«Μετά τις προσωπικές διαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, σήμερα προς τον Πρόεδρο και το Γενικό Γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), Δημήτρη Κουμπιά και Γιώργο Σαββίδη, ότι δεν υπάρχει τώρα από την κυβέρνηση θέμα κατάργησης του αγγελιοσήμου, η ΠΟΕΣΥ χαιρετίζει τους εργαζόμενους στην Ενημέρωση για την άμεση κινητοποίησή τους στο αγωνιστικό κάλεσμα της Ομοσπονδίας μας και τους καλεί να βρίσκονται συνεχώς σε αγωνιστική εγρήγορση και ετοιμότητα. 
Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι το θέμα της ασφάλισης των εργαζομένων στην Ενημέρωση στο σύνολό της θα συζητηθεί αργότερα, μαζί με το ασφαλιστικό, αφού δεσμεύτηκε ότι πριν από την κατάθεση του νομοσχεδίου θα προηγηθεί δημόσια διαβούλευση του ίδιου και των αρμοδίων υπουργών με τους εκπροσώπους των Ταμείων μας και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, για εξεύρεση ικανής και δίκαιης ρύθμισης.
Η ΠΟΕΣΥ και οι Ενώσεις Συντακτών-μέλη μας, θα συνεχίσουν το διάλογο με τον Πρωθυπουργό, για την ενημέρωση με τις τεκμηριωμένες προτάσεις και τα αδιάσειστα στοιχεία για την πραγματική εικόνα των Ταμείων μας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου